Uutiset

MEHI OY:lle ISO 9001:2015 laadunhallintajärjestelmän sertifikaatti.

Yritys on jatkanut pitkäjänteistä laatutyötä ja tästä osoituksena Mehi Oy on saanut laadunhallinnan sertifitikaatin 21.4.2022.

Sertifikaatti ISO 9001:2015

 

Yrityksen kehittämishanke, 9.5.2022

Yritys on aloittanut kehittämishankkeen, jossa keskitytään prosessien digitalisointiin, kansainvälistymiseen, ja tuotekehitykseen. Hankkeella parannetaan yrityksen kilpailukykyä sekä vahvistetaan yrityksen vientitoimintoja tavoitteena viennin osuuden merkittävä kasvattaminen.

Tiivistelmä kehityshankkeesta.

Hankkeen toteuttamista on tuettu Euroopan aluekehitysrahastosta.

29.12.2021 Uusi metallialan konserni Mehi Tools Oy aloittaa Kainuussa yrityskaupan myötä.

Vuonna 1973 Hyvinkäälle perustettu, Suomussalmella nykyisin toimivan yrityksen Mehi Oy osakekanta on myyty Mehi Tools Oy:lle (uuden konsernin emoyhtiö). Emoyhtiön omistavat Urpo ja Jari Kovalainen. Yritys valmistaa erikoistyökaluja konepajateollisuudelle niin kotimaanhan kuin kansainvälisille markkinoille. Mehi Oy:n yrityksen pitkäaikaiset omistajat Teuvo Merilä sekä Seppo Eerikäinen luottavat yrityksen menestymiseen. Yrityksen tilauskanta on hyvä, erityisesti viennin osalta, jota on tehty viime aikoina mm. Kiinaan. Tehdas on toiminut v. 1982 lähtien Suomussalmella, jossa toiminta jatkuu kaupan jälkeen. Konsernin toinen tytäryhtiö Mehi Steel Oy on perustettu joulukuussa 2021 ja yrityksen palveluina ovat metallialan alihankintapalvelut. Konsernin ja tytäryhtiöiden toimitusjohtajana aloittaa Urpo Kovalainen ja hallituksien puheenjohtajana toimii yhtiökumppani Jari Kovalainen.

Mehi Tools Oy konsernissa työskentelee 1.1.22 lähtien päätoimisesti 13 henkilöä ja vuodelle 2022 arvioitu konsernin liikevaihto on n. 1,4M€. Konserniin etsitään parhaillaan suunnittelijaa Suomussalmen tehtaalle, ja tehtävästä voi tarkemmin tiedustella toimitusjohtaja Urpo Kovalaiselta tai tehtaanjohtaja Aki Keräseltä. 

 

Uudet investoinnit, 12.9.2017

Uusi strateginen päivitys liiketoimintamalliin toi lisää töitä ja investointitarpeita yritykselle. Uuden strategian myötä Mehi Oy toimii alihankintavalmistajana kilpailijoiden työkaluille. Investoinnit kohdistuivat OKUMA Multus U3000 sorvauskeskukseen CibbsCam CAM-ohjelmineen sekä ZETALASE lasermerkkauskoneeseen kappaleiden viimeisteltyyn merkkaukseen.

Paikallisen ELY-Keskuksen myöntämä investointituki oli merkittävä kannustin puolen miljoonan investointeihin ja auttoi yritystä rahoituksen järjestämisessä.